Borbáth Jovita

Borbáth Jovita
Borbáth Jovita
2019
Jelölt hány éve asszisztens
14
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
14
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Jovita 14 éve erősíti csapatunkat. Véletlenül lett asszisztens, de megszerette a munkáját. Állatszeretetét otthonról, Székelyföldről hozta. Eleinte a tacskó is csak "farkaskutya" volt számára. Mostanra kiválóan segíti a kezdő állatorvos kollégák munkáját is. Tettrekész, nem húzza ki magát a nehéz feladatok alól sem. Ha kell, beöntést végez, vagy befejezi a sebvarrást, vagy éppen takarít... Megtalálja a hangot a gazdikkal, kollégáival, és "érti az állatok nyelvét". Szívesen viccelődik, igyekszik oldani a stresszes pillanatokat.

Jelölt Egyéb információ

Mivel az orvostudomány rohamosan fejlődik, hogy lépést tudjunk tartani a fejlődéssel az embernek folyamatosan képeznie kell magát. Szakmai célul tűztem ki, minél több konferenciára ellátogatni, majd az ott szerzett tudásomat átadni kollégáimnak, hiszen fontosnak tartom, hogy mindannyian fejlődjünk, ezzel is könnyebbé, eredményesebbé téve egymás munkáját. Egyre újabb és modernebb felszereléseink is a folyamatos tanulásra késztetnek, hiszen teljes kihasználásukhoz egyre alaposabb tudás szükséges. Sokat konzultálok olyan barátokkal, akik ugyan nem szakmabeliek, de tudásukkal megkönnyíthetem a betegek és a dolgozók közötti összhang megteremtését... Gyakran a kutya kozmetikában is besegítek, ami egy teljesen más világ, ugyan szorosan kapcsolódik az állatokhoz és mégis különböző szemszögből kell tekinteni a dologra. Éppen ezen másság miatt kezdtem el barátaimat , ismerőseimet faggatni a kommunikációban rejlő buktatókról vagy annak hatékonyságáról. Hasonló építő beszélgetésekben szoktam részt venni kutyakiképzőkkel, kisállat fizioterapeutával a kutyakozmetikusunkkal. Az ő munkájuk és tapasztalataik megismerése, fontos kulcs lehet a tulajdonosok minél teljes körűbb tájékoztatásához illetve kedvenceik viselkedésének kezelésének megértésében. Szívesen járnék kommunikációs továbbképzésre, szakmai konferenciákra ahol még jobban elsajátíthatnám és a munkám során kamatoztatni is tudnám ill. tovább adnám a már megszerzett tudást, tapasztalatot.

Jelölt bemutatkozása

Nevem Borbáth Jovita Erzsébet, Erdélyben Kézdivásárhelyen születtem 1973.02.27-én. Egy kis faluban Ozsdolán, Erdély utolsó magyar falujában nőttem fel egyszerű, dolgos szülők legidősebb gyermekeként. Itt jártam ki a általános iskolát és itt nevelkedtem fel testvéreimmel egyetemben. Szüleim háztáji állattartással, mezőgazdasággal és gazdálkodással foglalkoztak. Gimnáziumot (Liceum) Kézdivásárhelyen a Gábor Áron ill. a Nagy Mózes Liceumban végeztem. Később Magyarországra utazásom után tanulmányaimat folytattam és itt alapítottam családot.

Jó humorú, víg kedélyű, talpraesett, nagy probléma megoldó készséggel megáldott egyén vagyok, összességében egy pozitív gondolkodású embernek tartom magam , aki megrázza magát és talpra áll. Bár az élet úgy hozta , hogy a házasságom nem volt sikeres mégis két szép nagyfiúnak vagyok a büszke édesanyjuk akikkel minden bajt , nehézséget átvészeltünk, akik lassan kirepülnek családi fészekmaradványból. Korábbi munkahelyeim választásánál fontos volt számomra, hogy a családom szem előtt legyen, de a megélhetést és biztonságot is meg adhassam a gyermekeimnek miközben próbáltam talpon maradni , tanulni , fejlődni és előre jutni. Mivel a gyermekkorom a természethez köt, ezáltal az állatok szeretet is természetes volt számomra ezért aztán nem sokat gondolkodtam, amikor a jelenlegi munkahelyemen asszisztensi pozícióra kerestek kollégát. 2005 óta erősítem a Vértes -Vet Kft. lelkes kis csapatát.

Mivel a szüleim is állattartással foglalkoztak mondhatnám a természet szeretetét, az állatok kedvelését az édes anyatejjel szívtam magamba. Amikor jelenlegi munkahelyemre kerültem nem rendelkeztem asszisztensi tapasztalattal, de annál nagyobb elhivatottsággal és alázattal igyekeztem megfelelni az elvárásoknak. Ugyan több mint 10 éve erősítem a csapatot, mára ha valami rendkívüli, extra eset érkezik legalább akkora odaadással , kíváncsisággal és segítő szándékkal állok a vizsgáló asztalhoz mint az orvosok bármelyike. Szeretem a rendelői, de leginkább a műtősi kihívásokat számomra nagyon fontos, különösen vészhelyzetben túl azon, hogy az állatnak a tudásom szerint a leghumánusabb bánásmódot biztosítsam, a tulajdonost is ellássam megfelelő információkkal, megnyugtassam, tájékoztassam a műtőben-kezelőben történtekről, kedvence állapotáról. Nagy figyelmet fordítok a kezdő asszisztens kollégákra, az adminisztráció terén, az állat megfogása tekintetében, a különböző laborgépek kezelésében, a műtőben való segítségnyújtásban, a gazdikkal való kommunikációban stb. Fontos számomra ezen felül a rendelő tisztán tartása, higiéniai előírások betartása, fertőző betegek utáni óvintézkedések, további fertőzések megelőzésében nyújtok segítséget a rendelőnek a kezdő kollégáknak, hogy a magas színvonalat, amit képviselünk továbbra is megőrizzük. Nagy adag empátiával, ráérzéssel, humorral vagyok megáldva, ami a nem csak a kollégáknak, de olykor a gazdiknak is mosolyt csal az arcukra, mondhatnám a jó hangulatért felelős kolléga is vagyok. A munkahelyemen azt szeretem a legjobban, hogy mind a főnökeim és a kollégáim egyaránt rugalmasak, segítőkészek egymás támogatását nagyon fontosnak tartjuk mindannyian. Összességében elmondhatom, hogy ez egy ideális munkahely, jó kedélyű, nagy tudású, magas színvonalat képviselő kollégákkal, orvosokkal és vezetőséggel az élen.

jelölő
dr. Fogarasi Tünde
állatorvos
praxis
Vértes-Vet Kft.
2800 Tatabánya, Aradi vértanúk tere 7.
Tatabánya