Guba Viktória

Guba Viktória
2021
Jelölt hány éve asszisztens
6
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
1
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Guba Viktória 2021. év elején helyezkedett el praxisunkban. Jó alkalmazkodó képessége, kommunikációs készsége, kedvessége miatt gyorsan beilleszkedett a rendelőnk csapatába. Példamutató magatartása, magas szakmai tudása, precizitása miatt néhány hónap alatt vezető asszisztens lett. Szinte mindennap ő jön először dolgozni és ő megy haza legkésőbb, ezzel is példát mutatva a többieknek kitartásból, teherbírásból, mint egy igazán jó vezető.

A kezdők oktatásában, asszisztens kollégái továbbképzésében is szervesen részt vesz, nagy terhet levéve állatorvos kollégái válláról. Nagyon jól tud csapatban dolgozni, mindig precíz, igényes környezetére és önmagára, ambiciózus, nagyon jól és gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez, jó a problémamegoldó képessége. Jó kommunikációs készsége, gyors felfogása, szívből jövő kedvessége, nagy empátiás készsége miatt, az állattulajdonosok kedvence. Szívesen fordulnak hozzá kérdéseikkel, kérnek tőle segítséget. Mindig segítőkész.  A legnehezebb pillanatokban is mindig van mindenkihez egy-egy jó szava, mindig rászánja az időt, hogy az akár vadabb, félős állatokat is megsimogassa, oldja bennük a stresszt. Az igazán „vadmacskák” idomárja. Szavak nélkül is beszélget velük és az állat szempontjából a legkevesebb stresszt okozó fogási technikát alkalmazza. Rendkívül empatikus az állatokkal, megszelídülnek a jelenlétében.

Dr. Buránszki Barbara , Dr. Vertetics Mónika, Dr. Torda Orsolya, Alakszai Edit, Ménesi Magyar Magdolna Renáta, Füzér Szilvia, Dalnoki Fanni, Gadár Ágnes, Marczis Kamilla, Bódi Lilla, Mladoniczky Csilla, Molnár Viktor

Jelölt Egyéb információ

Évek óta együttműködésben áll több állatmentő szervezettel. Rendszeresen részt vesz menhelyeik adománygyűjtő akcióiban. Aszód városának önkéntes állatvédője, rendelkezik saját chip olvasóval is, amely segítségével bármikor segíthet a talált állatok hazajuttatásában. 

Az önkormányzattal együttműködve előadásokat fog szervezni a város lakosainak, a felelős állattartásról és az állatok alapbetegségeiről. Rendszeresen segít kóbor macskák befogásában és azok ivartalanításában, majd visszaengedésében a felesleges szaporulat megakadályozása céljából.

Jelölt bemutatkozása

Guba Viktória vagyok, immár 6 éve állatorvosi asszisztens. Gyermekkorom óta vonzódom az állatokhoz, így sosem volt kérdés, hogy tanulmányaim és munkahelyem is hozzájuk fog kötődni. Miután elvégeztem a lótenyésztői szakmát, négy évig dolgoztam lovakkal verseny szinten. Ezek után az újabb tudásvágy juttatott el az asszisztensi szakma irányába, amelyben szerencsésen azonnal el tudtam helyezkedni. Több rendelőben is dolgoztam és mindenhol rengeteget tanulhattam.

Szívemhez közel állnak a macskák és vadállatok, a legszívesebben velük foglalkozom. Hiszem, hogy ha odafigyelünk az állatok lelkére és testbeszédére, könnyebben tudunk együtt dolgozni és sokkal gördülékenyebb a közös munka. Bárhol is dolgoztam, mindig az állat jóléte és egészsége volt a legfőbb célom. A munkám, nem csak egy munka, inkább egy életstílus, egy hivatás. Az érzés, hogy minden nap segíthetek és jobbá tehetem az emberek és állatok életét, felbecsülhetetlen érzés. Megnyugtatja a lelkem és boldoggá tesz, amikor személyesen tőlem kérnek segítséget, ragaszkodnak hozzám, ezzel elismerve szakmai tudásom. A gazdik igénylik, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, megnyugtatást az izgalmaikra, bátorítást és pontos instrukciókat az otthoni kezelésekhez, amelyet tőlem megkapnak.

Az a légkör, amiben dolgozom, folyamatosan erőt ad a mindennapok nehézségeihez. Az emberek, akikkel nap, mint nap együtt dolgozom, ugyanolyan mentalitással és lelkesedéssel állnak a munkához, mint én, emiatt igazán könnyen és jókedvvel telnek a nehezebb napok is. A rengeteg kudarc és nehézség embert próbáló, de ez teszi igazán kihívásokkal telivé ezt a szakmát, amely megerősíti az embert. A sikerélmények és a legcukibb páciensek pedig kárpótolják a rossz napjaim.

Szeretnék a szakmámban folyamatosan fejlődni, tanulni, hogy mindig a lehető legjobb tudásom szerint segíthessek. Nem szeretem azt az érzést, amikor valamit nem tudok, így ilyen esetben azonnal utána járok a hiányos információknak, legyen az egy számomra ismeretlen betegség vagy új állatgyógyászati termék. Nagyon érdekelnek a vadállatok, legfőképp a nagymacskák, ezért ha valaha lehetőségem lenne velük dolgozni, azzal teljesülne minden álmom. A jelenlegi praxisban, ahol dolgozom, sokat járunk haszonállatokhoz, így ezen a területen is szeretném fejleszteni szakmai tudásom. Úgy gondolom, hogy ez a szakma kimeríthetetlen, így folyamatosan vannak újabb tanulnivalók. Ha minden lehetőségem meglenne hozzá, lehet, hogy elvégezném az állatorvosi egyetemet is, mert azzal még többet segíthetnék és adhatnék az embereknek és állatoknak egyaránt.

Úgy érzem, az Év Állatgyógyászati Asszisztense Díj lenne a legnagyobb elismerése a tudásomnak és személyiségemnek, valamint annak, amit eddig elértem az életben.
 

jelölő
Dr. Buránszki Barbara
Praxisvezető
praxis
Pille Vet Állatorvosi Rendelő és Kutyakozmetika
2134 Sződ, Dózsa György út 137.
Sződ