Király-Al-Nashef Sawsan Anna

Király-Al-Nashef Sawsan Anna
2021
Jelölt hány éve asszisztens
9
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
9
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

0065/2021 Kisállatgyógyászati Asszisztens végzettség tanúsítvány (Tapis Oktatási Központ)
MÁOK Állatorvosi Asszisztens Névjegyzék: 0071
Dr. Tarján Anikó állatorvos – MóraMancs Állatorvosi Rendelő, Dr. Krajcsovics László állatorvos – Szögedi Ló- és Kisállatambulancia, Dr. Seregi Antal állatorvos – Fuziovet Állatkórház

Jelölt Egyéb információ

Annát gazdiként ismertük meg és nagyon örültünk, amikor jelentkezett az asszisztensi álláshirdetésünkre, mert megbízhatóságát és állatszeretetét kedvencei gondozásával már bizonyította. Döntésünk helyessége, hogy Őt választottuk, nap, mint nap beigazolódik. Immár 9 éve elhivatott és lojális tagja a rendelőnknek, klienseink és pácienseink is nagyon szeretik. A legvadócabb cicát is megszelídíti és a legfélénkebb kutyát is képes megnyugtatni. Az állatokkal végtelenül türelmes és kellően határozott.

A gazdik sokszor őt keresik első körben gondjaikkal, mert tudják, hogy Anna munkaidőn kívül is segítőkész. Hétvégén sem rest beugrani a chipleolvasóért, ha kóbor állathoz riasztják. A beteg állatokon kívül a „kóborkák” sorsát is a szívén viseli, a helyi állatmentő szervezetnél besegített a kutyák sétáltatásába, szocializációjába. Anna a praxis lelke és füle, sok hasznos visszajelzés érkezik rajta keresztül, a gazdik könnyebben nyílnak meg neki. Szabadság alatt sem tud igazán elszakadni a rendelőtől, hiszen tőlünk is kap pár segélykérő hívást, mit hol találunk… A napi rutin mellett folyamatosan van igénye a fejlődésre, továbbtanulásra. Lelkesen csatlakozott hozzánk a HSAVA-ra, mikor nyílt asszisztens szekció. 

Mindig önként segédkezett a Dél-Kelet Magyarországi Állatorvosi Konferenciáink lebonyolításában. Idén pedig büszkén vette át kisállatgyógyászati asszisztens tanúsítványát. A tanulmányi szerződését nevetve írta alá, mert – mint mondta – a rendelőből szeretne majd nyugdíjba menni.

Jelölt bemutatkozása

1989. július 4-én születtem Szegeden. Édesapám betlehemi születésű, ennek köszönhető a különleges nevem. Édesanyám Hódmezővásárhelyen született, pedagógus és festőművész. 

Kutyák és macskák között nőttem fel, mindig is a szívemen viseltem a sorsukat, már gyerekként is befogadtam volna az összes állatot. Jelenleg a férjemmel Pistivel és a 3 négylábú szőrös gyerekeinkkel -  Fakó és Vezér a cicák, Sheldon a kutyus – élünk a déli határnál egy kedves kis ásotthalmi tanyán. 2009-ben érettségiztem a szegedi Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumban. Már az iskola mellett is; 2007-2012 között vendéglátásban dolgoztam. Mivel édesapám is ezen a területen dolgozott, így engem is vonzott ez a pálya. 2012-ben azonban változásra vágytam, így a vendéglátást elhagyva elkezdtem keresgélni. Egy nap szembejött velem a hirdetés, miszerint a MóraMancs Állatorvosi Rendelő asszisztenst keres.

Gáborral, a főnökömmel akkor már ismertük egymást , hiszen az akkori Kedvenceinkkel a rendelőbe jártunk. Az állásinterjúk 2012. novemberében/decemberében voltak. Eddigi életem legnagyobb karácsonyi ajándékát kaptam abban az évben; 2012. december 24-én kaptam egy karácsonyi üdvözlő e-mailt egy szöveggel a végén: „Egy kis ajándék a fa alá: FEL VAGY VÉVE!” A kezdeti betanulás után, 2013. március 15-én hivatalosan is a MóraMancs családtagja lettem. Évről-évre egyre több Gazdit és Kedvencet ismertem meg, akik közül sokan a szívembe lopták magukat és vannak, akikkel szoros barátság is köttetett. Egyszerűen imádom a munkám, a munkahelyem. A mai világban ezt sajnos nagyon kevesen tudják elmondani. Amikor az ismerősök/barátok panaszkodnak, hogy milyen rossz a munkahelyük, a munkahelyi légkör, mindig csak hallgatni tudok, mert a MóraMancs egy család, ahol, ha probléma van, azt mindig megtudjuk beszélni.

Van, hogy a Gazdik nem a rendelőt keresik először, hanem engem, akár telefonon, akár a személyes profilomon, abban bízva, hogy tudok nekik segíteni, legyen az bármikor, akár munkaidőn kívül este 11-kor vagy hétvégén. És sose tudok nemet mondani, azonnal válaszolok a megkeresésekre és ha elérhető közelségben vagyok, akkor természetesen segítek, még ha a vasárnapi családi ebédet kell félbeszakítanom. A legnagyobb visszajelzés az, amikor a kutyus az autóból kiszállva csak úgy húzza maga után a Gazdit tudván hogy én bent várom – ha éppen nem a kapuban, izgatottan, jutifalattal a kezemben – és elsőként az én nyakamba ugrik, rengeteg puszival üdvözölve. Ezeket a visszajelzéseket a Gazdiktól is megkapom üzenetek formájában. Ha épp nem vagyok a rendelőben, akkor írnak, hogy ugye jól vagyok, Alex kutyus nagyon keresett a látogatáskor. Egy ilyen üzenethez az is elég, ha az autóm nincs a rendelő előtt és a Gazdi még be sem jön, csak elmegy az épület előtt.

Amióta a rendelőben dolgozom nagy vágyam volt az Állatorvosi Asszisztens szakma megszerzése, ami 2021. szeptember 5-én sikeres vizsgával teljesült. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek Gábornak. Sokat tanultam tőle, mindig türelmes volt velem és az évek alatt már a mozdulataiból tudom, hogy műtéteknél vagy éppen a vizsgálatoknál melyik eszközre vagy éppen szóra van szüksége.  Köszönöm neki és feleségének bizalmat a jelölésre. Ez a tény már önmagában egy elismerés. A jövőben szeretnék minél több továbbképzésen részt venni tudásom fejlesztése érdekében, hogy a lehető legjobb Állatorvosi Asszisztens legyek.

jelölő
Dr. Domán Gábor
Praxisvezető
praxis
MóraMancs Állatorvosi Rendelő
6782 Mórahalom, Zákányszéki út 11.
Mórahalom