Lacházi Lilla

Lacházi Lilla
2022
Jelölt hány éve asszisztens
4
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
4
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Lilla 2019 januárjától dolgozik a Pestimrei Kisállat-ambulancián. A kezdetektől fogva kitűnt szorgalmával, elhivatottságával és feltétlen állatszeretetével. Az eszközök és műszerek kezelését igen hamar elsajátította és magas szinten naponta használja. A Szent Bernátban zajló minden munkafolyamatban részt vesz, rendkívül hatékonyan részt vesz a betegellátásban. Munkahelye mellett önkéntes állatvédő a Noé Állatotthonban és egy kutyaiskolában is. Az állatszeretet otthonában is jelen van, 3 kutya, 1 cica, törpenyulak, csincsillák és díszmadarak gondos gazdája. Aktívan részt vesz kóbor állatok ellátásában, több sérült, mentett állat ideiglenes befogadója jelenleg is.

Jelölt Egyéb információ

Lilla a Szent Bernát minden munkafolyamatában professzionálisan részt vesz. Kezeli a laborgépeket, a betegeket előkészíti a műtétekre. Ha kell, bemosakodó asszisztensként vesz rész a műtétekben. Ambuláns betegellátásban rögzíti a kedvenceket vizsgálathoz, vérvételhez, magas szinten kezeli a betegnyilvántartó programot.

Orvosok:
Dr. Zöldi Tamás, Dr. Berta Krisztián, Dr. Hármasi Marietta, Dr. Keszthelyi Boglárka, 


További kollégák:
Galambos Szilveszter, Halasi Henrietta, Lakatosné D. Erika, Cziráné Volf Zsuzsanna, Erdei Barbara 

Jelölt bemutatkozása

Az állatok szeretete már egészen kiskoromtól kezdődött. Mindig is voltak kutyáink, cicáink, illetve haszonállataink is. Míg más lányok babáztak, én már akkor is a szüleimnek segítettem az állatok gondozásában, nyuszik, csirkék takarításában, etetésében. Tanulmányaimat előszőr művészeti iskolában kezdtem, ahol keramikus végzettséget szereztem, viszont éreztem, hogy nem egészen ez az én utam. Ekkor döntöttem úgy, hogy elvégzem az állatorvosi asszisztensi képzést, remélve hogy elhivatottságommal és lelkesedésemmel sok kis kedvencnek tudok majd segíteni. A mai napig több kisállattal osztom meg othonom, többek közt kutyusokkal, cicával, madarakkal, rágcsálókkal. Az állatkák mindegyike mentett rossz körülmények közül, vagy éppen az utcán talált. Szabadidőmet szinte teljesen nekik szentelem, kutyusokkal járunk suliba, illetve otthon is sokat tréningezem őket. Nálunk az állatok egytől egyig mind családtagok, igyekszem nekik a lehető legjobb körülményeket biztosítani.
Mikor rábukkantam a Szent Bernát álláshírdetésére nagyon megörültem, de kicsit féltem is a jelentkezéstől, mivel a képzésen kívűl egyéb gyakorlattal nem rendelkeztem. Sok rendelő csak gyakorlott asszisztenst keresett, de szerencsére itt ez nem volt elvárás. Az első perctől kezdve tudtam, hogy végre ott vagyom ahol lennem kell. Viszonylag nagy praxis lévén, rengeteget tanultam, és fejlődök a mai napig is, immárom 4. éve. Örömmel megyek minden egyes nap, mert tudom hogy azt csinálom amit szeretek, és a kollegáim is fantasztikusak. Olykor nehéz része is van sajnos, mikor már nem tudunk segíteni, ezek lelkileg mindig megviselik az embert, de ellensúlyozza a sok jó, mikor a gazdi és és kedvence is egészségesen, boldogan távozik.
A jövőben szeretnék kicsit jobban elméllyülni a kutyák illetve macskák viselkedésének tanulmányozásában. Későbbiekben ezzel jobban segítve az orvosi rendelő okozta stresszhelyzetek kezelését, illetve a nem megfelelő bánásmódból adódo viselkedészavarok kiküszöbölését. Mindig is lelkes támogatója voltam az örökbefogadásnak, és így talán hasznos tanácsokkal is el tudom majd látni a gazdikat, hiszen a menhelyi állatok sajnos nem mindig kaptak jó dolgokat, de türelemmel és szerettel szerintem apránként elérhetjük hogy a kis szőrgombócok újra bízzanak benünk. 

jelölő
Dr. Zöldi Tamás
Praxisvezető
praxis
Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia
1188 Budapest, Kisfaludy u. 55/a.
Budapest