Simoncsics Tünde

Simoncsics Tünde
2021
Jelölt hány éve asszisztens
15
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
15
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Több mint egy évtized asszisztensi és kutyatréneri munka van a háta mögött, emellett kutyapanzióztatással is foglalkozik. Otthon pedig egy saját falka kutyával tölti a mindennapjait.

Egyéb információ, amely alátámasztja a jelölt példamutató munkáját és szakmai hitelességét:
Simoncsics Tünde 15 éve dolgozik állatorvosi asszisztensként.  Elmondása szerint gyermekkora óta vonzottak a kisállatok, ez a mai napig is így van. Mindent meg szeretett volna tanulni róluk, így evidens volt számára ez a szakma. 2006 év végén kezdett el ezen a pályán dolgozni a Trovet csepeli rendelőjében.  Azóta is ebben a munkakörben állja a sarat nap mint nap.

Számára a belgyógyászat a legizgalmasabb, illetve a különlegesebb esetek diagnosztizálásában szeret részt venni és együtt gondolkodni az orvosokkal. Szabadidejét is az állatoknak szenteli. Menetközben kutyás lett és beleásta magát a kutya viselkedésterápiába, amelyet kollégái szerint is maximálisan tud kamatoztatni a rendelőben. A nehezebb viselkedésű pácienseket sikerrel veszi rá az együttműködésre a kezelések során, mind az agresszív, mind a félős egyedeknél. 2 saját kutyával magasabb szinten mantrailingezik. 2021 májusában bekerült egy mentőcsapatba is.

Dr. Simor Sarolta, Dr. Buzás Anna, Dr. Vághy Ádám, Dr. Kovalovszki Dávid, Dr. Seller Gyöngyi, Dr. Nándorfi Zoltán, 

Jelölt bemutatkozása

Simoncsics Tünde vagyok. 33 éves, 15 éve dolgozok állatorvosi asszisztensként. A cégnél én dolgozom legrégebb óta ebben a szakmában. Gimnáziumot biológia és kémia tagozaton végeztem. 

Érettségi után jártam körbe a rendelőket Budapesten, hátha felvesz valaki. Semmi végzettségem nem volt ebben a témában. Szerencsémre felvettek Csepelre dolgozni, azóta is itt dolgozok. Szabad időmben kutyázok ezerrel, jelen pillanatban 4 kutyám, és 1 macskám van otthon. Kutyaiskolában is oktatok és egy kutyás mentő csapatban is bent vagyok, mint tanuló, 2 kutyámmal mantrailingezek hosszabb ideje.

Csepelen a Trovet Hungary Kft-nél dolgozok immáron 15 éve. Munkahelyemen véleményem szerint szakmailag nagyon felkészült kollégákkal tudok együtt dolgozni, családias légkörben.  A rendelő jól fel van szerelve, ultrahang, digitális röntgen,különböző labor gépek, így nagyon sok esetben tudom teljesen végig kísérni egy beteg állat diagnosztizálásának lépéseit, és ezzel együtt a gyógyulását is. Engem nagyon nagy örömmel tud eltölteni, ha egy szakmailag nehezebb esetet is fel tudunk deríteni, utána meg is gyógyítani. Mindig öröm látni a hálás arcokat, mind gazda, mind beteg részéről. Ezért szeretek ebben a rendelőben és ebben a szakmában dolgozni. 15 év alatt rengeteget tanultam már. Nagyon sokszor látom már a betegen, ha bejön a váróba, hogy mi lehet a problémás terület.

Szakmailag mindig van mit tanulni. Egy-egy nehezebb eset jelenti nekem mindig a szakmai érdeklődést és kihívást, hogy tudjak még tanulni. Novemberben erre pont a saját fiatal kutyám volt a legjobb példa. Egy hónapig küzdöttünk érte, mire rájöttünk, hogy pontosan mi a baja és jobban is lett. Szeretnék még fejlődni sokat kommunikációs téren, hogy az ilyen esetekben jól tudjunk a gazdáktól kérdezni és magyarázni nekik, mert szerintem nagyon sokszor ott csúszik el nagyon sok dolog, a gyógyítás területén. Véleményem szerint egy asszisztens sokszor sokkal közelebb tud kerülni a tulajdonosokhoz, így nagy szerepe van a jó kommunikációnak. Ezzel tudjuk mi nagyban előre lendíteni a kezeléseket, szakmai határainkat nem túllépve, de nagyban támogatva ezzel az orvosokat, hiszen egy csapatban vagyunk, egy célért dolgozunk mind.

Kezdő állatorvosok mellé is sokszor tesznek be minket, akik tapasztaltabbak vagyunk a rendelőben, hogy segítsük őket a kezdeti nehezebb lépésekben. Onnan látom mindig, hogy mennyire fontos egy jó asszisztens a gépezetben, hogy a kezdő orvosok vagy a frissen felvett tapasztaltabbak mindig megbíznak bennünk, kérdezik a véleményünket, segítségünket és tudunk nekik támaszt adni. A vezetőség pedig megadja nekünk és nekik is a lehetőséget az együtt működésre, nagy sikerrel. Így kiépül a csapatban egy jó kis kohézió, mert mindenki bízik mindenkiben.

jelölő
Dr. Nándorfi Zoltán
Praxisvezető
praxis
Trovet Hungary Kft.
1212 Budapest, Szent István út 69.
Budapest