Szegedi Levente

Szegedi Levente
2021
Jelölt hány éve asszisztens
2
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
2
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Még gazdiként ismertem meg Leventét, mert van egy allergiás magyar vizslája. Majd nálunk töltötte gyakorlatát az asszisztensi képzés során. Végül nálunk kezdte meg asszisztensi munkáját is. Eleinte nagyon sok támogatást, segítséget kellett nyújtani neki, de szorgalmas és kitartó munkával mára már pótolhatatlan segítség a mindennapokban.

Dr. Holló Noémi, Dr. Erdélyi Jázmin Luca, Dr. Szóládi Áron, Dr. Krizsán János, Dr. Nagy Zsolt, Dr. Toldi Éva

Jelölt Egyéb információ

Önszorgalomból szakmai könyveket rendszeresen tanulmányoz. Az aneszteziológia és a sebészet asszisztensi feladatait magas szinten végzi. Rendszerezésben és rendtartásban is kiváló munkaerő.

Jelölt bemutatkozása

Szegedi Levente vagyok és jelenleg Debrecenben élek. Derecskére jártam középiskolába az I. Rákóczi György Gimnáziumba. Ebben az iskolában elsősorban a rendőrségre és a katonaságra való bejutást és felkészítést helyezik előtérbe. Az iskolában többek között tanulni kellett különböző harcművészeteket, belügyi rendészetet, katasztrófavédelmet és sok más hasonló tananyagot. Az eredeti terveim szerint kutyás rendőrnek mentem volna, viszont ezek a tervek idővel megváltoztak.

2020-ban végeztem el az állatorvosi asszisztensi képzést. A képzés ideje alatt a gyakorlatomat a NetVet Kft.-nél végeztem, ahonnan később felkerestek egy ajánlattal, hogy legyek náluk asszisztens. Természetesen nekem se kellett több, még aznap felmondtam az akkori munkahelyen és már a következő héten el is kezdtem az új állásomban dolgozni. Sajnos se az állatokról, se az egyéb asszisztensi feladatokról nem volt tapasztalatom, emiatt voltak nehézségeim a képzési idő alatt, illetve mikor elkezdtem asszisztensként dolgozni.
Szerencsére egy olyan csapathoz kerültem, akiktől rengeteg mindent megtanultam, legyen szó a gyógyszer ismeretekről, rögzítési technikákról, aneszteziológiáról. Eleinte nagyon sok alap dologgal sem voltam tisztában és ez meg is látszódott a munkámban, viszont a közvetlen felettesemtől idővel minden tudást eltudtam sajátítani. Az idő elteltével egyre több és több dolgot tapasztaltam és tanultam azoktól a kollégáimtól, akik már évek, évtizedek óta ebben dolgoznak.

Az én véleményem szerint egy nagyon bonyolult és összetett szakma ez, amiben mi dolgozunk és nem csak az asszisztensi dolgokról beszélek, hanem az orvosi részről is. Hiszen itt nincsenek ugyanolyan betegségek, balesetek, körülmények. Minden olyan változatos, mint egy festő palettája. Pontosan ez az, ami engem megfogott ebben a szakmában. Lehet karomvágás, bűzmirigy vizsgálata, oltás, baleset, vírusos vagy bakteriális megbetegedés, idegrendszeri probléma, mérgezés és még sorolhatnám a különböző eseteket. Persze az imént felsoroltak közül mondhatni csak az oltás az, ami álltalában mindig ugyan az. Viszont az összes többinél mindig vannak különbségek, mint például, ha egy babézia gyanús kiskedvencet kell ellátni, akkor valószínűleg be kell kanülálni, vért venni egy edtás vérvételi csőbe és a vérképe alapján a PLT vagyis a trombocita szám alapján (ha nagyon alacsony) lehet megállapítani, hogy ténylegesen babéziózissal állunk e szembe vagy sem. Azonban, ha a babézia gyanús házikedvenc már napok óta kezeletlenül van, akkor már érdemes nem csak az edtás hanem a szérumos vérvételi csőbe is, mert huzamosabb ideig fennálló betegségben a szervek is károsulnak és ezt csak így tudjuk kizárni. Persze ezeknek a felismerése, mint asszisztens csak annyit jelent, hogy már előre tudom a protokollt és előre ki tudom készíteni az eszközöket és gyógyszereket amíg az orvos a gazdikkal beszélget, ezáltal lényegesen felgyorsul a kezelési fázis, mert mire az orvos oda jut, hogy megvizsgálja a házikedvencet, addigra már egy lehetséges kezelési "gondolat" ki van készítve, amit maximum már csak ki kell egészíteni azzal, amit még az orvos hozzátesz. Ez persze csak egy egyszerű kis szépség a szememben, ami megmutatja, hogy két ember összhangja milyen mértékben segítik egymás munkáját.

Ahogyan valószínűleg mindenhol így itt is vannak "üres járatok", azonban még ilyenkor sem tudok unatkozni hiszen nincsenek unalmas percek, mindig van valami, amit csinálni lehet, fecskendők, tűk, vénakanülök, infúziók és egyéb eszközök feltöltése, rendszerezése. Minden héten a szerdai napon van daganatos "műtős nap", ahol én szoktam asszisztálni. Ez a terület egy végtelenül érdekes téma, amit minden héten várok, hogy vajon most milyen esetek lesznek, milyen daganatokkal, illetve, hogy milyen szövettani eredményeket kapunk eredményként. Ezeken a műtéteken az altatási módszer is sokkal összetettebb, mint mondjuk egy császármetszéshez használt protokoll. Minden alkalommal ledöbbenek, hogy ezek az állatok egy végtelenül drasztikus műtét után is (mint pl.: egy daganatos emlőléc eltávolítás) már aznap a saját lábukon mennek haza. Jelenleg főleg arra koncentrálok, hogy a hiányosságokat, amikben még nem vagyok teljesen magabiztos azokat úgymond pontosítsam, rögzítsem magamban, hogy pl.: egy esetleges telefonhívásnál kielégítő választ adjak a gazdiknak. Illetve több pozíción is próbálkozom helytállni. Itt főleg arra gondolok, hogy nálunk vannak recepciósok, ahol különböző termékeket belehet szerezni a gazdiknak. Nem csak mostanában, de a jövőben is szeretnék többször kint a recepción is helytállni, mivel vannak termékek, amiket mi a kezelőkben nem használunk, viszont a véleményem szerint ez is egy szükséges tudás, amit szeretnék megszerezni.

Amit még szeretnék a jövőben elmélyíteni, az a vérképek és a biokémiák eredményeinek az általános értelmezése.

Mindig az volt a vágyam, hogy megfeleljek annak, akivel együtt dolgozom, azonban a díjra való jelölés egy visszajelzés is számomra, hogy ez már megtörtént. Végezetül én úgy gondolom, hogy egy jó asszisztenst igazán csak az tudja megítélni, akivel együtt dolgozik. Ezáltal már maga a jelölés is örömmel tölt el, mivel erre a díjra az az orvos jelölt, akivel a pályafutásomat kezdtem el. Számomra szakmailag ő a példakép, mivel a tudásom nagy részét főleg tőle tanultam.

jelölő
Dr. Krizsán János
állatorvos
praxis
Net Vet Kft. Állatorvosi Rendelő Intézet
4034 Debrecen, Nógrádi Mátyás utca 17.
Debrecen