Burzuk László

A jelölt neve: Burzuk László

Hány éve dolgozik asszisztensként: 24

Hány éve dolgozik a mostani praxisban: 6

A jelölő neve: Dr. Sós Endre

A jelölő beosztása: Praxisvezető

A jelölő praxis neve: Fővárosi Állat- és Növénykert

A jelölő praxis címe: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

A jelölő praxis email címe: info@zoobudapest.com

A jelölő praxis telefonszáma: +36 1 273 49 00

Történet/jellemzés a jelöltről:
Magamról röviden: 1974 novemberében születtem. Gyerekkorom óta rajongok az állatokért, ami mind a mai napig tart. Diplomámat a Gödöllői Szent István egyetemen, mezőgazdasági és környezettudományi szakon szereztem. Később megszereztem az állatgyógyászati asszisztensi végzetséget is. 2000-ben jelentkeztem egy álláshirdetésre a Graf állatorvosi rendelőbe, ahol az eltöltött 13 év alatt rengeteg tapasztalatot szereztem. Azóta is jószívvel gondolok az ott eltöltött évekre és kollégákra. Az állatkerti asszisztensi munka bár sokban eltér például egy kisállat praxisban végzett asszisztensi munkától ennek ellenére az alapok hasonlóak. Részt veszek a betegvizsgálatokban, szűrővizsgálatokban, sebészeti, szaporodásbiológiai és járványvédelmi feladatok végrehajtásában. Segédkezem a műtétekben a műtéti utókezelésekben. Kezelem a beteg állatokat az állatorvos utasításai szerint. Állatorvosi tréningeken vállalok szerepet heti rendszerességgel. (pl: orrszarvú, elefánt, oroszlánfóka, kispanda, tigris, leopárd) Továbbá adminisztrációs feladatokat is ellátok. Rendben tartom klinikánkat. Mint sok helyen nálunk is egy jól összeszokott állatorvosi team dolgozik. Állatkertünkben a gazdik szerepét az állatápolók veszik át. Hiszen Ők azok, akik jól ismerik a rájuk bízott állatokat és nap mint nap közelről látják őket. Ebben a szuper környezetben végzem munkám és igen szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek!

Indoklás, ajánlás a díjra:
Ajánló kollégák:
Dr. Sós Endre, Dr. Sós-Koroknai Viktória, Dr. Hoitsy Márton, Dr. Kremán Dóra

Egyéb információ, amely alátámasztja a jelölt példamutató munkáját és szakmai hitelességét:
A jelöltünk jelentős szakmai tapasztalattal került át az állatkerti praxisba 2017 nyarán, ahol szinte zökkenőmentesen tudta implementálni az addig megszerzett hatalmas tudását az új munkakörbe, ami számára az álomállás. Ezzel párhuzamosan pedig az elmúlt években állatgyógyászati asszisztensi végzettségre is szert tett.
Az állatkerti munka változatossága a megszokottnál is nagyobb kihívás elé állítja az asszisztenst, de legyen szó bármilyen nehezen rögzíthető vadállatról, a legnagyobb bátorsággal és odafigyeléssel oldja meg a kihívást, hogy mi biztonsággal dolgozhassunk a páciensen (pl.: a tévében is láthatott manul kölykök microchipezése). A beavatkozások alkalmával gondolnunk sem kell szinte a szükséges eszközökre, László mindent előre összekészítve, leggyorsabb módon juttatja a kezünk alá. A teljes állatkerti klinika (kezelő, műtő, röntgenhelység, gyógyszerraktár, laborrészleg, boncoló és a szolgálati elektromos kisautók) rendben tartása az ő felügyelete alá tartozik, ami mindig önmagáért beszélően rendszerezett és tiszta. Ennek nálunk kiemelt fontossága van, hiszen nagyjából két heti váltakozással fogadunk többnyire külföldi gyakornokokat, akik a László által létrehozott rendszerben könnyen el tudnak igazodni és ezáltal ők is a segítségünkre tudnak lenni – ők is komfortosabban érezhetik magukat – ami összességében teszi gördülékenyebbé a mindennapi munkát. A gyógyszerrendelés is az ő feladatai közé tartozik, amit nem csak precízen és pontosan időben elvégez, de önállóan fejben tartja a teljes készletet, így sosem kell aggódjunk, hogy bármiből is hiányunk lenne. Továbbá, remekül kommunikál az állatápolókkal, az üzeneteket, gyógyszer szedési útmutatókat pontosan átadja, saját hatáskörén belül minden kérdésre érthetően válaszol, az orvosi kérdéseket pedig szintén egyértelműen kommunikálja felénk. A rutin kezeléseket (pl.: a mentőhelyen sérült madarak átkötözése) pedig megbízhatóan és önállóan elvégzi. Összefoglalva, László nélkülözhetetlen, nem csak a jobb, de a bal kezünk is sokszor.