Strihovanecz-Guba Viktória

A jelölt neve: Strihovanecz-Guba Viktória

Hány éve dolgozik asszisztensként: 9

Hány éve dolgozik a mostani praxisban: 3

A jelölő neve: Dr. Buránszki Barbara

A jelölő beosztása: Praxisvezető

A jelölő praxis neve: Pille Vet Kft.

A jelölő praxis címe: 2134 Sződ, Dózsa György út 114.

A jelölő praxis email címe: pillevetrendelo@gmail.com

A jelölő praxis telefonszáma: +36 30 014 81 77

Történet/jellemzés a jelöltről:
Strihovanecz-Guba Viktória vagyok, immár 9 éve állatorvosi asszisztens.
Gyermekkorom óta vonzódom az állatokhoz, így sosem volt kérdés, hogy tanulmányaim és munkahelyem is hozzájuk fog kötődni.
Miután elvégeztem a lótenyésztői szakmát, négy évig dolgoztam lovakkal verseny szinten.
Ezek után az újabb tudásvágy juttatott el az asszisztensi szakma irányába, amely elvégzése után szerencsésen azonnal el tudtam helyezkedni.
Szívemhez közel állnak a macskák és vadállatok, a legszívesebben velük foglalkozom, de emellett szolgálati jellegű kutyák képzésében is részt veszek hobbi szinten.
Hiszem, hogy ha odafigyelünk az állatok lelkére és testbeszédére, könnyebben tudunk együtt dolgozni és sokkal gördülékenyebb a közös munka.
Bárhol is dolgoztam, mindig az állat jóléte és egészsége volt a legfőbb célom.
A rendelőben a problémás macskák kezelésében szeretik a segítségem kérni, mivel jól megértem és kezelni tudom az agresszív cicákat is. Ilyen esetekben próbálok minél inkább macskabarát módszerekkel segíteni, valamint megtanítani és tanácsokat adni a gazdinak arra, hogyan orvosolja viselkedés problémás macskáját otthon.
Vezető orvosunkkal, Dr. Buránszki Barbarával közösen lehetőségem volt már többször a magyar kincsként tekintett szürkemarha gulya éves állatorvosi kezelésében és vérvételében, amely amellett, hogy igazán izgalmas, különleges élmény és lehetőség a számomra.
A Purina Proplan és a Vitamed Pharma felkérésében pedig többször tartottunk konferenciai előadást a Doktornővel közösen, ami szintén elismerő számomra, hisz az ország minden pontjáról érkező állatorvosoknak és asszisztenseknek adhattam át tudásom a gyógytápok értékesítésének marketingjéről.

A munkám, nem csak egy munka, inkább egy életstílus, egy hivatás.
Az érzés, hogy minden nap segíthetek és jobbá tehetem az emberek és állatok életét, felbecsülhetetlen érzés.
Megnyugtatja a lelkem és boldoggá tesz, amikor személyesen tőlem kérnek segítséget, ragaszkodnak hozzám a gazdik, ezzel elismerve szakmai tudásom.
A tulajdonosok igénylik, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, megnyugtatást az izgalmaikra, bátorítást és pontos instrukciókat az otthoni kezelésekhez, amelyet tőlem megkaphatnak.

Az a légkör, amiben dolgozom, folyamatosan erőt ad a mindennapok nehézségeihez, hiszen az emberek, akikkel nap, mint nap együtt dolgozom, ugyanolyan mentalitással és lelkesedéssel állnak a munkához, mint én.
Kollégáim mindig mindenben támogatnak, segítik szakmai fejlődésem és csapatként tudunk együttműködni, amelyet munkaidőn kívüli csapatépítő tevékenységekkel erősítünk.
A rengeteg nehézség embert próbáló, de ez teszi igazán kihívásokkal telivé ezt a szakmát, amely megerősíti az embert.
A sikerélmények és a legcukibb páciensek pedig kárpótolják a rossz napokat.

Azt, hogy milyen szakmai vágyaid, terveid vannak a jövőben (min. 8 mondat)
Szeretnék a szakmámban folyamatosan fejlődni, tanulni, hogy mindig a lehető legjobb tudásom szerint segíthessek.
Nem szeretem azt az érzést, amikor valamit nem tudok, így ilyen esetben azonnal utána járok a hiányos információknak, legyen az egy számomra ismeretlen betegség vagy új állatgyógyászati termék.
Nagyon érdekelnek a vadállatok, legfőképp a nagymacskák, ezért ha valaha lehetőségem lenne velük dolgozni, azzal teljesülne minden álmom.
A jelenlegi praxisban, ahol dolgozom, sokat járunk haszonállatokhoz, így ezen a területen is szeretném fejleszteni szakmai tudásom.
Vezető asszisztensként szívemen viselem az asszisztens kollégáim folyamatos tanítását, fejlődését, hogy ők is a lehető legjobb tudásuk szerint segíthessenek.
Ha továbbra is lehetőség adódik tudásom átadására, szívesen tartanék a jövőben előadásokat és prezentációkat azoknak, akik fejlődni szeretnének.
Úgy érzem, az Év Állatgyógyászati Asszisztense Díj lenne a legnagyobb elismerése a tudásomnak és személyiségemnek, valamint annak, amit eddig elértem az életben.

Indoklás, ajánlás a díjra:
Orvosok: Dr. Buránszki Brabara, Dr. Vertetics Mónika, Dr. Torda Orsolya, Dr.Jenei-Machay Domonkos
További kollégák: Marczis Kamilla, Ménesi-Magyar Magdolna Renáta, Füzér Szilvia, Olasz Ákos, Bódi Lilla, Molnár Viktor
Strihovanecz-Guba Viktóriát azért javaslom az „év asszisztense” díjra, mert a szakmája valóban a hivatása. Gyerekkorától állatokkal akart foglalkozni és mikor ez évekkel ezelőtt megvalósult, élete kiteljesedett. Azóta is boldogan végzi, ezt a számára talán nem is munkát, hanem inkább hobbit.
Pályáját Bábolnán kezdte, ahol lovakkal foglalkozott, majd iskola után néhány évet szakmájában dolgozott. Az élete minden területét meghatározza az, hogy az állatokon segítsen, jobb, boldogabb életet biztosítson nekik. Ezért állatvédő szervezetekkel is kapcsolatban áll. Kóbor macskákat ivartalaníttat, gyógykezel, sokszor a saját pénzén. Szívén viseli minden kisállat életét, egészségét. Ez a rendelőben végzett munkáját is áthatja. Minden állathoz van egy-egy kedves szava, nem tud úgy elmenni a beteg mellett, hogy ne simogassa meg. Igazán empatikus a páciensekkel. Kisugárzása, higgadt hozzáállása miatt minden vadabb négylábú is megszelídül környezetében. Erre a szakmára született. Ez abban is megnyilvánul, hogy már nem csak elvégzi munkáját, hanem évek óta oktatja is asszisztensnek tanuló leendő kollégáit, ami a szakma kimagasló ismeretére vall. Egy rendelő napi teendői számára már rutin feladatok. Alázatos a szakmával szemben, nem riad vissza a kihívásoktól és a nehezebb esetektől sem. Képes egyszerre mindenre odafigyelni pl. egy műtéti asszisztálás során. Figyelmes embertársival, kollégáival szemben, ezért konfliktus helyzeteket is könnyedén megoldja.
Magas fokú empátiás készsége miatt, a gazdákban is jól oldja a stresszt pl. egy műtét előtt. Jó kommunikációs készsége és szimpátiája miatt az állattartók kedvence. Nekik is jól magyarázza az állat körüli, otthoni teendőket pl.: gyógyszerbeadás, műtét utáni sebkezelés, egyebek.
A munkáját rendszerben látja. Nagyon jól tudja, hogy milyen komplex munkafolyamatok játszódnak egy praxisban.
A páciens rendelőbe való érkezésétől, gyógyult állapotba való távozásáig minden feladatkört átlát, ért és tökéletes precizitással ellát. Ezen túl a marketing tevékenységekben pl.: online marketing, management is szívesen részt vesz és ezt is jól ismeri.
Tág látóköre végett gyógytermék,- tápforgalmazás területén is kiterjedt ismeretekkel rendelkezik. Innovatív ötleteivel, az állatpatika és rendelő forgalmát is fellendíti. Tulajdonosok számára oktató, tájékoztató anyagokat ír, mellyel segíti pl. egy-egy betegség, műtét megértését a gazdiknak. Ambiciózus. Szakmáját a legmagasabb szinten szeretné művelni és műveli is. Ezért állandóan képzi magát, érdeklődő, kérdez egy-egy különlegesebb, általa nem ismert betegség esetén.
Konferenciákra jár, hogy tudását elmélyítse. Sőt egy-egy konferencián, mint előadó is részt vett, nagy sikerrel. Igazi „macskasuttogó”, környezetében még a „vadmacskák” is megszelídülnek.
És ténylegesen vadállatokkal is szívesen foglalkozik, segédkezik az állatpark ellátásában.
Szürke marhák éves kezelésében is szívesen és nagyon ügyesen részt vesz. Saját kutyájával szolgálati jellegű őrző-védő órákra jár, ahol kimagasló eredményi miatt már bemutatókat is tart. Nagyon jó diagnoszta. Ha körülményei engedték volna továbbtanulni, nagyon jó állatorvos vált volna belőle.
Úgy gondolom, mint praxisvezető, mint munkáltató, mint állatorvos, mint kolléga, mint ember, hogy Viktória a legalkalmasabb az „év állatorvosi asszisztense” díjra, mert valóban az orvos „jobb keze”. Kimagasló a szakmai tudása, az embersége, az alázata a szakma iránt, a kitartása, elhivatottsága. Szerintem minden állatorvos ilyen asszisztensről álmodik, minden asszisztens ilyen kollégára vágyik.

Egyéb információ, amely alátámasztja a jelölt példamutató munkáját és szakmai hitelességét:
Strihovanecz-Guba Viktória 2021.év elején helyezkedett el praxisunkban. Jó alkalmazkodó képessége, kommunikációs készsége, kedvessége miatt gyorsan beilleszkedett a rendelőnk csapatába. Példamutató magatartása, magas szakmai tudása, precizitása miatt néhány hónap alatt vezető asszisztens lett.
Szinte mindennap ő jön először dolgozni és ő megy haza legkésőbb, ezzel is példát mutatva a többieknek kitartásból, teherbírásból, mint egy igazán jó vezető. A kezdők oktatásában, asszisztens kollégái továbbképzésében is szervesen részt vesz, nagy terhet levéve állatorvos kollégái válláról.
Nagyon jól tud csapatban dolgozni, mindig precíz, igényes környezetére és önmagára, ambiciózus, nagyon jól és gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez, jó a problémamegoldó képessége. Jó kommunikációs készsége, gyors felfogása, szívből jövő kedvessége, nagy empátiás készsége miatt, az állattulajdonosok kedvence. Szívesen fordulnak hozzá kérdéseikkel, kérnek tőle segítséget. Mindig segítőkész. A legnehezebb pillanatokban is mindig van mindenkihez egy-egy jó szava, mindig rászánja az időt, hogy az akár vadabb, félős állatokat is megsimogassa, oldja bennük a stresszt. Az igazán „vadmacskák” idomárja.
Szavak nélkül is beszélget velük és az állat szempontjából a legkevesebb stresszt okozó fogási technikát alkalmazza. Rendkívül empatikus az állatokkal, megszelídülnek a jelenlétében.
Úgy érzem, az Év Állatgyógyászati Asszisztense Díj lenne a legnagyobb elismerése a tudásomnak és személyiségemnek, valamint annak, amit eddig elértem az életben.
Évek óta együttműködésben áll több állatmentő szervezettel. Rendszeresen részt vesz menhelyeik adománygyűjtő akcióiban. Aszód városának önkéntes állatvédője, rendelkezik saját chip olvasóval is, amely segítségével bármikor segíthet a talált állatok hazajuttatásában. Rendszeresen segít kóbor macskák befogásában és azok ivartalanításában, majd visszaengedésében a felesleges szaporulat megakadályozása céljából.